Asaneo is op maandagavond inmiddels succesvol gestart met een online orkest, te weten OMA (Online Musicerend Asaneo). De repetitieduur is 1,5 uur (20:30-22:00 uur). De contributie per maand bedraagt € 15,00.

Voor dit online orkest is een programma/software nodig. Om dit programma/software goed te laten werken moet het wel aan een aantal vereisten voldoen.

  1. Een snelle internetverbinding die de meesten al hebben. (minimaal 10 Mbps down/1Mbps up).
  2. Een niet al te oude Laptop/PC.
  3. Een bekabelde internetverbinding van router/modem naar je Laptop of PC. (Wifi gaat niet werken want dat veroorzaakt geluidsproblemen en ongewenste vertragingen)
  4. Een bekabelde hoofdtelefoonverbinding. (Bluetooth geeft vertraging en luidsprekers gaan rondzingen)
  5. Wanneer je Laptop/PC is voorzien van een goede microfoon dan kan dat werken. Werkt dat niet of heeft je Laptop/PC geen microfoon dan heb je een aparte microfoon nodig
  6. Het (gratis) programma Jamulus (met name bedoeld voor de audio) moet worden geïnstalleerd tezamen met de (gratis) driver Asio4all. Met het programma Jamulus kan je dan contact maken met een server om met andere leden te kunnen samenspelen.
  7. Voor een beeldverbinding (heb je natuurlijk wel een camera nodig) kan je dan het (gratis) programma Zoom tegelijkertijd gebruiken. Bij Zoom wordt dan het geluid uitgezet.

Op deze wijze heb je dan een vertragingsvrije verbinding voor geluid via Jamulus en beeld via Zoom.

Een beetje technische kennis om het een en ander te installeren is dus wel nodig.

Je ontvangt na je aanmelding een handleiding hoe alles (met welke instellingen) geïnstalleerd moet worden. Lukt dat niet dan kunnen we voor het softwarematige eventueel ondersteuning verlenen via het (gratis)programma TeamViewer waarbij we de Laptop/PC op afstand overnemen om de instellingen goed te zetten. Wij vragen € 10,00 donatie voor ¾ uur ondersteuning.

Indien de hardware (soundcard. microfoon en headset) van uw Laptop/PC online spelen onverhoopt niet ondersteund, dan heeft het testteam goede ervaringen met de volgende combinatie van apparatuur (verkrijgbaar bij www.hardware-expert.nl)*:

De maximale investering is dan ongeveer € 50,00.

*Randvoorwaarde blijft dat er sprake moet zijn van een bekabelde verbinding van router/modem naar Laptop/PC en dat een (web)camera aanwezig is. Anders gaat het helaas niet werken.

De muziek is origineel. De deelnemer krijgt een scan/PDF opgestuurd.

Het repertoire is:

Het "Asaneos Online Vrijetijds Ensemble" speelt hier:
Freylekhs fun der khupe

Het You Tube kanaal van Asaneo is: info asaneo

Voor informatie en/of aanmelden voor deelname aan OMA, kan je contact met ons opnemen (Piet Verzijde of Ton Schreurs) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..